جمعیت مستقل امداد دانشجویی – مردمی امام علی (ع)
جمعیت مستقل امداد دانشجویی – مردمی امام علی(ع) یک سازمان مردمنهاد، کاملاً مستقل، غیرسیاسی و غیردولتی میباشد که در سال 1378 بهصورت رسمی با شماره 19061 به ثبت رسید و فعالیت خود را با مجوز رسمی از وزارت کشور دنبال میکند. جمعیت امام علی (ع) همچنین در سال 1389 با ثبت مقام مشورتی در سازمان ملل متحد و عضویت در شورای امور اقتصادی-اجتماعی این سازمان بینالمللی، بهعنوان یکی از سازمانهای فعال درزمینۀکاهش معضلات اجتماعی در سطح بینالمللی معرفی گردیده است.
اعضای جمعیت امام علی (ع)، شامل دانشجویان و مردم، به فعالیتهای داوطلبانه اجتماعی و امدادی در خصوص کمک به کودکان و زنان نیازمند در جامعه میپردازند. جمعیت امام علی (ع) در دانشگاههای صنعتی شریف و تهران دفتر رسمی میباشد و در سایر دانشگاههای تهران و شهرستانها نزدیک به 10000 عضو فعال دارد. اعضای جمعیت در سال 1384 نخستین دفتر رسمی مردمی خود را در جنوب شهر تهران و در محلۀ مولوی بازگشایی کردند و نام خانه ایرانی را بر آن نهادند تا نمادی باشد از قدمی بزرگ برای آبادانی ایران توسط دانشجویان ایرانی. جمعیت امام علی (ع) در حال حاضر 34 خانه ایرانی و 10 نمایندگی فعال در شهر تهران (محلههای مولوی، خاک سفید، دروازه غار، لب خط و فرحزاد)، ورامین، شهرری، احمدآباد مستوفی، شیراز، مشهد، تبریز، اصفهان، کرمان، قوچان، بوشهر، بندرعباس، کرمانشاه، ساری، گرگان، کرج و … دارد.
مأموریت جمعیت رسیدن به جهانی استوار بر پایۀ عدالت و صلح با نگاه ویژه به افراد آسیبپذیر بهویژه کودکان میباشد. در همین راستا و پس از 20 سال فعالیت و تلاش مستمر جوانان و مردم عزیز کشورمان، در حدود 4000 کودک معصوم در سراسر کشور در خانههای ایرانی تحت پوشش خدمات جمعیت امام علی میباشند تا فردا روزی بتوانند چهره و نام محله خود را تغییر دهند.
جمعیت امام علی به تقویت مشارکت عمومی بهویژه حضور فرهیختگان در سیاستهای اجتماعی و بازخوانی آیینها و مناسبتهای ملی- مذهبی در جهت ارتقاء وضعیت اجتماعی و انسانی در جامعه معتقد است. تمامی افراد دچار معضلات اجتماعی اعم از فقر و اعتیاد، کودکان کار و خیابان، زنان سرپرست خانوار، کودکان دچار بیماریهای خاص، دختران آسیبدیده و کودکان معارض قانون و بزهدیده تحت پوشش برنامههای جمعیت هستند.
در یک شمای کلی برخی از فعالیتهای مهم جمعیت امام علی در سالهای گذشته را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
خانه ایرانی سعدی شیراز در سال 1392 در محله شهرک سعدی افتتاح شد. با توجه به مطالعات صورت گرفته توسط اعضای جمعیت شیراز از سال 1390، قسمت عمدهای از کودکان کار در شهر شیراز در این محله ساکن هستند. لذا با توجه به تمرکز فعالیتهای جمعیت شیراز بر روی کودکان کار، خانه ایرانی سعدی افتتاح شد.
خانه ایرانی کانون بیشتر فعالیت های مددکارى جمعیت امام علی (ع) می باشد. جایی که ارتباط مستقیم بین مددکار و مددجو صورت می گیرد تا با آموزشی صحیح و ارتباطی عمیق میان یک معضل و راهکارهاى حل آن بتوان قدمهایی بزرگ در جهت بهبود وضعیت کودکان و بانوان بی پناه سرزمین ایران برداشت. به نوعی خانه ایرانی مرکز فعالیتهایی از جمله روان شناسی، جلسات مشاورههای فردی و گروهی، کلاسهای آموزشی تحصیلی، هنری، فرهنگی و ورزشی برای کودکان، آموزش مهارتهای خود اشتغالی برای زنان سرپرست خانوار، امور مربوط به درمان خانوادهها و… میباشد.
واحد شناسایی و مددکاری
.
.
واحد آموزش درسي و مهارت آموزي
.
واحد بهداشت و درمان
.
.
.
تغذیه:
با توجه به فقر مالی و همچنین فقر فرهنگی موجود در مناطق معضل خیز، عمدهی کودکان تحت پوشش جمعیت امام علی (ع) دارای کمبودها و مشکلات تغذیهای هستند. بنابر این لزوم ویزیت کودکان توسط متخصصین تغذیه و پیگیریهای بعدی توسط این بخش، واضح و آشکار است. در همین راستا هر روز در خانه ایرانی سعدی به کودکان حاضر یک وعده غذای گرم که توسط مادر خانه ایرانی تهیه شده است، داده میشود.
.
واحد سلامت روان
.
بر اساس مطالعات انجام شده کودکان کار به ویژه کودکان کار خیابانی از سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کمتری برخوردار هستند.
این کودکان از مهارت های لازم برای زندگی برخوردار نیستند و ضعف عمده این گروه مهارتهای شناختی، هیجانی، انگیزشی و رفتاری می باشد که چه بسا موجب طرد شدن آنها از سوی همسالان، دریافت برخورد منفی از معلمان و مشکلات تحصیلی نظیر افت تحصیلی و ترک تحصیل می شوند.
در راستای دستیابی به سلامت روانشناختی این کودکان، واحد سلامت روان جمعیت امام علی عملکرد خود را بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت از فرد دارای سلامت روان، تبیین می کند.
” فردی دارای سلامت روان است که توانمندی های خود را بشناسد و توانایی مقابله با استرس های روزمره را داشته باشد و به شکل مفید و موثری در جامعه مشارکت و فعالیت داشته باشد.”
.
واحد تداركات و پشتيباني مالي
.
این واحد در ۴ زیر مجموعه فعالیت میکند:
۱-قسمت پشتیبانی و فنی:
که تعمیرات و آماده سازی های فنی پروژه ها و امکانات جمعیت امام علی در این قسمت انجام می شود.
۲- قسمت خرید و تدارکات:
تهیه ی لیست های خرید و خریداری اقلام مورد نیاز واحدهای مختلف جمعیت و هم چنین پروژه های سالانه را در برمی گیرد.
۳-حسابداری و مالی:
تحویل و مدیریت حسابهای مالی و طی کردن روند اداری مالی را دربر می گیرد.
۴- شهردار خانه ایرانی:
مسئول کارها و تامین و نگهداری از وسایل خانه ی ایرانی را برعهده دارد.
.
واحد سرمایه انسانی
.
اعضای جمعیت و داوطلبین، سرمایه های انسانی جمعیت امام علی (ع) را تشکیل می دهند. لذا استفاده بهینه از این سرمایه و ارتقای عملکرد و توانمندی اعضا از وظایف این واحد می باشد.
جمعيت امام علي (ع) شيراز در صورت نياز به نيروي داوطلب براي انجام بهتر امور و خدمت رساني به خانواده ها و كودكان تحت پوشش، ” ابتداي هر فصل ” اقدام به عضوگيري مي نمايد.
لذا لازم است داوطلبان فرم عضويتي را كه در اين صفحه قرار دارد، با دقت تكميل نمايند؛ در زمان عضوگيري از روابط عمومي جمعيت اما علي (ع) با آن ها تماس گرفته مي شود تا دعوت به حضور در جلسه ي معارفه شوند. لطفا تا برگزاري جلسه معارفه و تماس از سوي جمعيت شكيبا باشيد.
تمام تلاش اين واحد جذب داوطلبان جديد و نگهداشتن اعضاي قديمي است.
.
فرم درخواست همکاری
https://docs.google.com/forms/d/1ai38n4vi3wtMDV9Xy-cpwVJcfYT7VATQj_5D_mpr6CI/edit
.
.
واحد تبلیغات
.
این واحد در راستای تبلیغات مجازی برنامههای جمعیت امام علی (ع) شیراز فعالیت میکند.
رویکرد گروه تبلیغات مجازی در مرحلهی اول، آگاهی رسانی پیرامون معضلات اجتماعی مرتبط با حوزهی فعالیتهای این سمن است.
در مرحلهی دوم، گزارشهایی از فعالیتها، طرحها و برنامههایی ارائه میکند که در طول سال توسط جمعیت امام علی (ع) برگزار میشود.
طراحی پوسترها و کارهای گرافیکی توسط اعضای گرافیست این واحد انجام میگردد؛ تیم پژوهش واحد تبلیغات به تولید محتوا و رصد تقویم سالانهی برنامههای جمعیت و مناسبات اجتماعی میپردازد و گروه ادمینهای این واحد در ارتباط مداوم با مخاطبان و همراهان جمعیت هستند.
در سالهای گذشته واحد تبلیغات مسئولیت اجرایی یک یا دو برنامه را نیز در طول سال بر عهده داشت که به صورت جشنوارههای خیریه برگزار میشدند. یکی از اهداف برگزاری این برنامه ها پایداری راه ارتباط وگفتوگوی حضوری با مخاطبان بود؛ همچنین خیران گرامی طی حضور در این برنامهها، با کسب شناخت نسبت به فعالیتها و دریافت مستقیم گزارشها، آگاهانه به درآمدزایی برای انجام فعالیتهای آموزشی، درمانی و نیازهای اولیهی زندگی کودکان مورد حمایت جمعیت یاری می رسانند.
روابط عمومی و جذب سرمایه {میخواهم کمک کنم}
.
در جمعيت امام علي شيراز وظيفه ارتباط با مردم و خيرين پاسخگويي به ايشان و فراهم كردن نيازهاي ديگر واحدها به صورت نقدي و غيرنقدي كه شامل اجناس، خدمات و ارتباطات مي شود، بر عهده روابط عمومي و جذب سرمايه است.
.
نحوه اسپانسرينگ:
.
.
اسپانسرينگ پروژه اي:
حمايت از برگزاري مراسم ها و آيين ها مانند طفلان مسلم، يلدا در كوچه هاي فقر، كوچه گردان عاشق، بازارچه و …
اسپانسرينگ مداوم:
حمايت دائمي در زمينه هاي
.
اطلاعات لازم برای ارتباط با خانه ایرانی سعدی :
آدرس: میدان دلگشا، ابتدای بلوار نارنجستان، روبروی کوچه 3 نارنجستان، درب آبی رنگ
شماره روابط عمومی شیراز: 09013614542
آدرس وبسایت: sosapoverty.org
آدرس کانال تلگرام شیراز: https://t.me/sosapoverty
آدرس اینستاگرام شیراز: www.instagram.com/imam.ali.society.shiraz